Για τον σχεδιασμό της τέλειας μοντέρνας κουζίνας το κλειδί είναι η επιλογή των σωστών υλικών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις επιλογές των ντουλαπιών. Τα σύγχρονα ντουλάπια κουζίνας είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία ξύλου, όπως φυσικό ξύλο ή ξύλο ελιάς, το καθένα με τις δικές του ξεχωριστές ιδιότητες.

Δεδομένου ότι κατά μέσο όρο το 35% του προϋπολογισμού της κατασκευής μίας κουζίνας ξοδεύεται σε ντουλάπια, αξίζει να επιλέξετε ένα υλικό που αγαπάτε. Δεν είστε σίγουροι ποιο ξύλο είναι το καλύτερο για τις ανάγκες κουζίνας σας; Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να επιλέξετε τον ιδανικό τύπο ξύλινων ντουλαπιών.

Σφενδάμι

Αυτό το ξύλο είναι πολύ δημοφιλές για μοντέρνα σχέδια κουζίνας, ωστόσο το ανοιχτό χρώμα του το καθιστά εύκολο να λεκιάσει. Η υφή των ντουλαπιών από σφενδάμι είναι επίσης ελαφριά, κάνοντας τα να φαίνονται πολύ ομοιόμορφα από μακριά.

Κερασιά

Μια ανθεκτική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, τα ντουλάπια από ξύλο κερασιού μπορεί να αντέξει τη φθορά. Αυτός ο τύπος χρώματος των ντουλαπιών κουζίνας είναι αρχικά πιο ανοιχτό κόκκινο ή καφέ, αλλά γίνεται πιο σκούρο με το χρόνο.

Λευκή Βελανιδιά

Η ισχυρότερη των βελανιδιών, αυτό το ξύλο έχει μια ρουστίκ, ζεστή αίσθηση. Το ξύλο βελανιδιάς για την κουζίνα σας είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για σύγχρονα ντουλάπια κουζίνας και έχει μία μαλακή υφή.

Κόκκινη Βελανιδιά

Η κόκκινη βελανιδιά είναι ευπροσάρμοστη, καθώς παίρνει πάρα πολλά είδη φινιρίσματος. Η σκούρα και δυνατή υφή της δίνει μια πιο ξυλώδη εμφάνιση στον χώρο της κουζίνας σας από ό,τι οι προηγούμενες επιλογές, γι ‘αυτό χρησιμοποιείται συχνά για περισσότερα μεταβατικά ή ακόμα και παραδοσιακά στυλ κουζίνας.

Φλαμουριά

Η φλαμουριά είναι ένα καθαρό υλικό από ξύλο με ομοιόμορφη υφή. Μπορεί να προσαρμοστεί με το σωστό φινίρισμα για να φανεί σύγχρονο, δίνοντας τη μοντέρνα κουζίνα σας μια πρωτότυπη αίσθηση.

Πεύκο

Να θυμάστε ότι το πεύκο είναι ένα μαλακό ξύλο, έτσι είναι γενικά λιγότερο ανθεκτικό από τις επιλογές σκληρού ξύλου στη σύγχρονη ιταλική κουζίνα σας. Είναι ανοιχτόχρωμο, καθιστώντας εύκολο να λεκιάσει, και εμφανίζει επίσης ρόζους δέντρων σε όλες τις πόρτες του ντουλαπιού. Όπως και η κόκκινη βελανιδιά, το πεύκο συναντάται συχνότερα στις μεταβατικές κουζίνες.

Σημύδα

Η σημύδα έχει μια πολυτελή εμφάνιση έχοντας μια ποικιλία χρωμάτων. Η σημύδα έχει μία εξαιρετικά ανθεκτική υφή, γεγονός που το καθιστά ένα προτιμώμενο υλικό για έργα κουζίνας. Έχει επίσης μια λεία επιφάνεια που μπορεί να αλλάξει χρώμα με την ηλικία.

Τα ξύλινα μοντέρνα ντουλάπια κουζίνας τείνουν να παίρνουν ένα αρχικά μεταβατικό ή παραδοσιακό υλικό ντουλαπιών για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό, σύγχρονο σχέδιο κουζίνας. Σε συνεργασία με επαγγελματίες σχεδιαστές κουζίνας, θα βοηθηθείτε στην επιλογή των καλύτερων υλικών ντουλαπιών για τη συνολική αισθητική κουζίνας σας. Επισκεφτείτε το κατάστημα Μαρινάκης για να δοκιμάσετε τα υλικά σε ένα αυθεντικό περιβάλλον. Με το σωστό σχεδιασμό, οι συσκευές σας, τα δάπεδα, τα γραφεία και οι πάγκοι θα ενσωματωθούν άψογα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας σας.