Η κουζίνα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα σπίτι ή σε ενα εξοχικό. Οφείλει λοιπόν να είναι λειτουργική -πάνω από όλα- και σαφώς να εκφράζει την αισθητική μας.Πάνω απ’ όλα μια κουζίνα οφείλει να είναι πρακτική. Ειδικά στις μέρες μας που οι γυναίκες δεν είναι πια μόνο νοικοκυρές αλλά και βαριά εργαζόμενες, η πρακτικότητα αποτελεί επιτακτική ανάγκη!
Για να καταφέρουμε να γίνει η κουζίνα μας πρακτική προσέχουμε 4 βασικούς κανόνες…

  1. Μεγάλος μονοκόμματος νεροχύτης, διαστάσεων 70, 80, 90 cm έως και 1m αν μας παίρνει. Θα μας βοηθήσει πολύ στην εύκολη πλύση μεγάλων οικιακών σκευών, όπως τα ταψιά και οι κατσαρόλες!
  2. Διαλέγουμε μη ενεργοβόρες και καινούριας τεχνολογίας οικιακές συσκευές για να έχουμε ευκολία στη χρήση λόγω των αυτοματισμών και χαμηλή κατανάλωση στο ρεύμα.
  3. 3. Μοντέρνας τεχνολογίας υλικά στους πάγκους εργασίας και στις πλάτες της κουζίνας μας. Υλικά που καθαρίζουν εύκολα και είναι ασφαλή για την υγεία, όπως τα ακριβά: corian και χαλαζίας, καθώς και τα φθηνότερα: βακελίτης και πλακάκι. Ένα πολύ πρακτικό υλικό είναι και το inox, που όμως δίνει μια πιο “επαγγελματική” όψη στη κουζίνα.α. Φυσικά και οι συσκευές φυσικού αερίου είναι οι καλύτερες .
  4. 4. Ενσωματώνουμε μηχανισμούς στα ντουλάπια και στα συρτάρια για να ανοιγοκλείνουν σωστά και αθόρυβα. Οι σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν επίσης μεγάλα συρτάρια.
    Συνοψίζοντας στην επιλογή μια κουζίνας για το εξοχικό σας δεν αρκεί να είναι εντυπωσιακή,αλλά πρακτική !Λαμβάνοντας υπόψιν και τις απαιτήσεις μιας νοικοκυράς !